Nieuws

Oad-familie Ter Haar gaat Rabo voor rechter slepen

Julius ter Haar, ex-topman van Oad, heeft tegenover de Telegraaf bevestigd in het najaar een rechtzaak te starten tegen de Rabobank, omdat de bank in gebreke zou zijn gebleken en de wettelijke zorgplicht zou hebben geschonden. Zoals TravelPro al eerder meldde doen de curatoren juridisch onderzoek naar het Oad-krediet dat werd opgezegd door de bank. Naar verwachtingen worden de eerste onderzoeksresultaten verwacht in oktober.

Volgens Ter Haar en de door de familie aangestelde woordvoerder en deskundige Jan Driessen, heeft de Rabobank in september 2013 Oad bewust de nek omgedraaid om daarmee de (krediet)risico’s van de bank te beperken. Driesen laat tegenover de Telegraaf weten dat de redding van Oad een fluitje van een cent was, omdat er al een akkoord was met een externe geldschieter maar dat de Rabobank al een week voor het definitieve einde had besloten de stekker er uit te trekken, zo zou blijken uit een memo die in het bezit is van de Telegraaf.

De Rabobank laat tegenover de krant weten zich niet te herkennen in het beeld dat wordt geschetst vanuit Oad-kant. Driesen is al in gesprek geweest met kamerleden en na het reces zal de Rabo-rol in het faillissement van Oad op de agenda staan, omdat steeds meer bedrijven last hebben van aangescherpte kredietregels bij de banken. Wordt vervolgd…

© 2014, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

SWISS komt met SWISS Choice

Volgende bericht

KLM start met serveren soep in Business Class

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.