Oad Reizen organiseerde gisteren wederom een informatiesessie voor het personeel over de teruglopende boekingen door de economische crisis. Daarnaast liet Louis Frankenhuis, topman Oad Reizen, weten dat Oad dit jaar geen wintergidspresentatie zal organiseren.
 
Frankenhuis maakt een roerige laatste zomer door bij Oad Reizen, waar hij op 1 november aanstaande stopt. ‘In deze tijd van financiele crisis hebben wij van tijd tot tijd besprekingen met onze mensen. Ons recessiemanagement focust zich op de hoogste marges, meetbare marketing en kosten’, aldus Frankenhuis. Over het ontbreken van een wintergidspresentatie, die vorig jaar nog plaatsvond bij Dutch Water Dreams in Zoetermeer, is Frankenhuis duidelijk. ‘Ik vind het niet balen dat we dit jaar geen presentatie geven. In deze tijd moet je de tering naar de nering zetten. Overal in de branche kijkt men kritisch naar de kosten.’
 
Met de ‘Topaanbiedingen’ die vorige week werden geintroduceerd gaat het wat Frankenhuis betreft prima. ‘Wij zijn best tevreden met hoe het loopt. Het is natuurlijk allemaal op zeer korte termijn gestart. Vooral de Middellandse Zee-bestemmingen doen het erg goed, de verre bestemmingen doen het iets minder. In het algemeen doen wij het iets beter dan de markt, maar ook wij lijden onder de crisis’. De introductie van Pro bij Oad en Hotelplan zal zoals gepland aan het eind van dit jaar plaatsvinden. ‘Pro ligt op koers’, aldus Frankenhuis.