Nieuws

Oad tevreden na NMa-besluit om onderzoek te staken

Deel dit artikel

Oad Reizen reageert met tevredenheid op het besluit van de NMa om het onderzoek naar vermeende prijsafspraken in de reisbranche te beëindigen. Directeur Julius ter Haar van de Oad Groep reageert verheugd op het staken van het NMa-onderzoek. “We hebben tijdens het bezoek van de NMa aan ons bedrijf uiteraard alle medewerking verleend. We deden dat in de rotsvaste overtuiging dat wij ons niet schuldig maakten aan afspraken die in strijd zijn met het mededingingsrecht. Dat is nu dus ook bevestigd en daar zijn wij uiteraard zeer content mee.”

“Het gehele onderzoek heeft opgeleverd dat er in de ANVR-reisvoorwaarden, die door alle bij de ANVR aangesloten reisorganisaties worden gehanteerd, zegge en schrijve één paragraaf staat die mogelijkerwijs voor meerdere uitleg vatbaar zou kunnen zijn. Maar dat heeft dus helemaal niets te maken met verboden prijsafspraken tussen reisorganisaties. Die zijn er niet en ook nooit geweest”, aldus Ter Haar.

Wel betreurt Ter Haar het dat zowel de reisbranche als Oad onterecht forse schade hebben opgelopen door het NMa-onderzoek. “Ik denk daarbij niet alleen aan de financiële schade die wij geleden hebben en de tijd die wij hebben moeten investeren in deze affaire. Het gaat ook om de immateriële schade, die misschien nog wel groter is, omdat de reisbranche door dit onderzoek naar nu blijkt volkomen onterecht in een kwaad daglicht werd gesteld, met alle negatieve publiciteit van dien.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

De Jong Intra’s ‘Cookiemandje’

Volgende bericht

ING: Afnemende groei vakantiemarkt

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.