Nieuws

Oad’s Lady Liberty bij herdenking 70 jaar D-Day

Het is vrijdag 6 juni precies 70 jaar geleden dat de geallieerden voet aan wal zetten in Normandië om Europa te bevrijden van de Duitse bezetter. Oad is partner van de Stichting Liberation Route Europe. In dit kader reist Oad met haar mooiste bussen waaronder de ‘Lady Liberty’ naar Normandië met diverse gasten uit binnen- en buitenland die door de Stichting Liberation Route genodigd zijn. Lady Liberty is de speciale ‘bevrijdingsbus’ die wordt ingezet ter promotie van de Liberation Route Europe.

De Liberation Route Europe is de route die voert langs de belangrijkste plekken van de bevrijding van Europa. De route begint in Portsmouth en loopt via de Ardennen, Noord-Brabant, Nijmegen, Arnhem, het Hürtgenwald, richting Berlijn, met als eindpunt Gdansk.

Minister Hennis van Defensie opent de Liberation Route Europe door op vrijdag 6 juni een vlag te hijsen in het Franse plaatsje Arromanches, 70 jaar na de invasie. Bij de herdenking op D-day in Arromanches zijn naast Barack Obama en Vladimir Poetin ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima en premier Rutte aanwezig. “Vrijheid is de basis voor reizen. Zelf kunnen beslissen en vooral ook vrij kunnen bewegen naar waar je wilt gaan. In feite hebben wij dat te danken aan de bevrijders van weleer. Dit moeten we ons dagelijks blijven realiseren door de herinnering levend te houden. Daarom zijn we officiële partner geworden van de Stichting Liberation Route Europe en gaan we de komende jaren een samenwerking aan om de Liberation Route bij Nederlanders en buitenlandse reizigers onder de aandacht te brengen door het ontwikkelen van bijzondere reizen”, aldus Oad-directeur Frans Schuitemaker.

© 2014, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Talkshow en netwerklunch BuZa voor reisbranche

Volgende bericht

Online video verhoogt conversie

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."