Oceania Cruises zorgt al jaren voor unieke culinaire ervaringen aan boord. Ook nu weet de cruisemaatschappij alle zintuigen te prikkelen met de dit jaar geïntroduceerde Dom Perignon Experience. TravelPro ging in gesprek met Chef Laurent Trias, Riet Goetschalckx (Director of Sales and Marketing Mainland, EU, ME & Africa bij Oceania Cruises) en Christine van Leeuwen (Business Development Manager Benelux bij Oceania Cruises) aan boord van de Oceania Riviera.

De Dom Perignon Experience in het restaurant La Reserve is de eerste in haar soort en combineert zes gerechten met Dom Perignon’s geprezen champagnes. Gemaakt door het culinaire team van La Maison Dom Perignon in samenwerking met het team van Oceania Cruises, wordt het diner aangeboden aan maximaal 24 gasten. “We bereiden onze gerechten op een unieke wijze die op geen ander schip ter wereld te vinden is”, aldus Trias. “Ons culinaire team werkt op het schip omdat het hun passie is om de gasten iets unieks te bieden. Gastronomie is een van de belangrijkere, al dan niet de belangrijkste, focus voor Oceania Cruises. Alles op onze schepen is gebaseerd op het culinaire aanbod en de service. We hebben meer ruimte op onze schepen ingericht voor restaurants dan andere rederijen.”

Groei
Nederland is op de Benelux-markt de sterkst groeiende markt, maar ook in Europa groeit Nederland hard. Goetschalckx: “We hebben een aantal jaar een lichte stijging gehad, maar dit jaar groeien we hard door. We hebben uitstekend gescoord op de ultimate-pakketten, maar ook een hoog aantal repeaters. We werken met een aantal geselecteerde partners in Nederland zoals CruiseTravel, VCK en Zeetours waarvan we veel goodwill en support krijgen. Maar we blijven ontwikkelen.”

Lees het hele interview vandaag in TravelPro 42.

Meer zien van de Oceania Riviera? Bekijk dan de video hieronder.