Blogs

Onbekend maakt onbemind?

Soms heb je zo’n bestemming die je ‘pakt’. Je hebt er interessante dingen over gelezen, je bent er misschien een paar keer geweest of je bent verliefd geworden op de natuur, bevolking en ‘way of life’ van het betreffende land.

Ik heb dat met Canada. De afgelopen zeventien jaar kwam ik er minstens één of twee keer per jaar. Vaak op dezelfde plekken in Ontario, Quebec en Alberta, maar ik had ook het geluk om onbekendere gebieden zoals Prince Edward Island en de Yukon te mogen ontdekken. Vooral die laatste bestemming heeft mijn hart gestolen en ik zou er heel graag nog eens een rondreis willen maken. De verlaten goudzoekersstadjes, het bijzondere Dawson City, bekend van de series op National Geographic, en de ultieme roadtrip over de Dempster Highway naar het hoge noorden van Canada; de route heb ik in mijn hoofd al helemaal uitgestippeld.

Een bestemming die mij niet direct ‘pakte’ is Costa Rica. Ik wist er niet zoveel van, had niets met de tropische regenwouden, de grote spinnen (brr), de zipline- en raftmogelijkheden… het sprak me gewoon niet zo aan. Geheel onterecht blijkt nu! Voor een magazine moest ik een artikel schrijven over Costa Rica en ik werd dus verplicht om me toch eens goed te verdiepen in dit Midden-Amerikaanse land. Wat een ontdekking! Het blijkt een land dat echt perfect is voor autorondreizen. Het is overzichtelijk, goed georganiseerd en bovendien spreekt de vriendelijke bevolking over het algemeen prima Engels. Van de schildpadden in nationaal park Tortuguero, de bounty-stranden bij Playa Tortuga tot de activiteiten die geboden worden in bijvoorbeeld Manuel Antonio en Monteverde: Costa Rica is een bestemming die veel mensen zal aanspreken. Ik las bijvoorbeeld over Cano Island, bij het Corcovado Nationaal Park, waar je geweldig kunt snorkelen en je zelfs walvissen kunt spotten in de zomer. Ik ontdekte prachtige lodges in het aanbod van EurAm en relaxte wandeltochten met een gids door de jungle voor de minder avontuurlijke vakantieganger. En om nog een misverstand weg te nemen: het regent er echt niet altijd. Van november tot eind april is het droge seizoen en valt er in de meeste delen van het land relatief weinig regen. Ga je echter voor de groene natuur, ga dan in onze zomermaanden naar Costa Rica. Wel met kans op een flinke, dagelijkse bui maar de natuur is werkelijk prachtig in deze tijd van het jaar.

Met andere woorden: ik ben om. Costa Rica is met stip binnengekomen in mijn top drie. Ik ga alvast een kijkje nemen in de Populaire Journeys van EurAm voor nog meer inspiratie. En als ik twijfel over mijn route door dit boeiende land, dan bel ik met ons Support Team. Zij hebben veel kennis over onze bestemmingen en kunnen mij (en jou!) vast op weg helpen.

Zo zie je maar weer: onbekend maakt soms onbemind, maar verdiep je je wat meer in de bestemming dan kom je toch verrassende dingen tegen. Welke bestemming heeft jou verrast? Laat het me eens weten op danielle.goedkoop@euram.eu.

EurAm, tailor-made for you!

Danielle Goedkoop
Business Development Manager

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Lees TravelPro #40 van 6 oktober online

Volgende bericht

Turkije en Egypte in opmars bij TUI

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."