Nieuws

Onderzoeksraad publiceert rapport ongeluk Turkish Airlines

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft een deelrapport over het ongeluk met het toestel van Turkish Airlines op Schiphol in 2009 gepubliceerd. Bij het onderzoek is gebruikgemaakt van een deelstudie uitgevoerd door prof. Dekker. De OVV doet dit vanwege na de publicatie over het onderzoek naar de crash in The New York Times. 

Prof. Dekker zegt dat de bevindingen van zijn onderzoek grotendeels zijn weggelaten in het rapport en de eindconclusie van de Onderzoeksraad, onder de druk van Amerika. Het land wilde niet dat de focus lag op de fouten van Boeing, dat schrijft NOS. Volgens Prof. Dekker reageerden de piloten niet adequaat op de snel teruglopende snelheid van hun toestel, maar ook dat de oorzaak van de te snelle landing het gevolg was van een ontwerpfout waarvan de piloten niet wisten. Een defecte hoogtemeter stuurde de automatische piloot aan, waardoor de snelheid vlak voor de landing te sterk terugliep.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Interhome lanceert De Huwelijksreis Collectie

Volgende bericht

Easyjet stelt verwachtingen bij door failliete Thomas Cook

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."