CoronavirusNieuws

Online workshop ‘Towards tourism 2.0’

Op woensdag 17 Februari van 13.00 – 14.30 uur organiseert de ANVR een online workshop onder de titel ‘Towards tourism 2.0’. De workshop zal worden gegeven door Bas Hillebrand, hoogleraar op de ANVR-leerstoel Innovatie in toerisme van Nyenrode Business Universiteit, en is een vervolg op de workshop die in oktober is georganiseerd. Doel van deze tweede workshop is om samen met de deelnemers te kijken naar concrete mogelijkheden om de toerisme sector klaar te maken voor de toekomst na de corona-crisis. Daarbij wordt speciaal aandacht besteed aan de ecosysteem-aspecten van innovatie in de toerisme sector. De workshop hoopt deelnemers te inspireren en een platform te geven om van elkaar te leren en nieuwe initiatieven op te zetten.

“Innovatie is altijd belangrijk, maar in deze tijden van corona wellicht nog wel meer dan anders. De corona-crisis maakt eens te meer duidelijk dat de toerismesector er anders uit kan gaan zien dan we gewend waren en om daarop voorbereid te zijn zal innovatie onontbeerlijk zijn. Voor de meeste innovaties, en zeker voor de meer impactvolle, zijn vaak meerdere partijen nodig om er een succes van te maken”, zegt Frank Radstake van de ANVR. “Die partijen kunnen concullega’s zijn, andere actoren binnen de keten, maar ook hele andere instituten zoals overheden en belangenorganisaties. Tezamen vormen ze het ecosysteem van de te ontwikkelen innovatie. Maar hoe innoveer je nu in de context van zo’n ecosysteem”?

“In deze workshop zal een stappenplan worden besproken voor het vormgeven van ecosystemen die behulpzaam kunnen zijn bij het inspelen op een aantal relevante trends die in deze coronatijd aan importantie lijken te winnen. Het kan daarbij inspiratie bieden voor het oplossen van grote vraagstukken waar de reissector zich nu voor geplaatst ziet zoals de toegenomen aandacht voor veiligheid, overtoerisme en milieuvervuiling. Tijdens de workshop worden observaties en instrumenten gedeeld om dit onderwerp te bespreken. Maar er is vooral veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en discussie”, aldus Radstake.

Wil je mee doen aan deze workshop? Meld je aan via de agendamodule​ (achter inlog). Je ontvangt dan voor aanvang van de workshop een Outlookuitnodiging voor een Teams-bijeenkomst. Deelname is gratis en staat open voor iedereen die constructief wil meedenken over dit onderwerp. Maximaal aantal deelnemers is twintig, één persoon per onderneming.

Datum: woensdag 17 Februari 2021
Tijd: 13.00-14.30 uur
Kosten: geen

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Radar vanavond over reisvouchers, reisorganisaties, airlines, klachten en tips...

Volgende bericht

Jamaica verhoogt de COVID-19-testcapaciteit

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.