CoronavirusNieuws

Ook oranje reisadvies voor Canaria’s

Vanaf vrijdag 16 juli wordt het reisadvies voor heel Spanje oranje. Eerder werd bekend dat de Balearen een oranje reisadvies krijgen, maar ook de Canarische Eilanden gaan op oranje.

Het miniserie van Buitenlandse Zaken nog niets bevestigen over het wijzigen van de reisadviezen, maar TUI schrijft op haar website dat de reisadviezen gaan wijzigen.

Het aantal besmettingen per dag lijkt op de Balearen volgens cijfers van de Spaanse overheid de afgelopen dagen juist af te nemen en ook het reproductiegetal lijkt naar beneden te gaan (maar zit nog niet onder de 1,0). Vorige week maandag (5 juli) noteerde de Spaanse overheid 475 besmettingen voor de Balearen, een aantal dat in de dagen daarna alleen nog maar af aan het nemen is; dinsdag 6 juli 449, woensdag 7 juli 415, woensdag 8 juli 265, donderdag 9 juli 234, vrijdag 10 juli 158, zaterdag 11 juli 97, zondag 12 juli 59.

Ook op de Canarische Eilanden lijkt het aantal besmettingen volgens data van de Spaanse overheid af te nemen met op woensdag 7 juli 290 besmettingen, donderdag 8 juli 267, vrijdag 9 juli 263, zaterdag 10 juli 114, zaterdag 11 juli 106 en zondag 12 juli 51.

Op de kaart van de ECDC, de Europese variant van de RIVM, hebben de Canarische Eilanden al langer een rode kleur. De Balearen veranderde vorige week van geel naar rood. De RIVM geeft advies met betrekking tot de reisadviezen aan Buitenlandse Zaken, mede op basis van de ECDC-kaart.

TUI schrijft over het gewijzigde reisadvies op haar website dat het alle reizigers die het betreft persoonlijk zal informeren over de gevolgen. “Wij vragen iedereen dit bericht af te wachten en géén telefonisch contact met ons op te nemen of vragen hierover te stellen via onze social media kanalen.”

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

TUI annuleert alle vakantiereizen naar Spanje

Volgende bericht

Toename coronabesmettingen in meerdere landen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.