Nieuws

Ook Schiphol twee minuten stil tijdens Dodenherdenking

Ook Schiphol staat aankomende zaterdag stil bij de Nationale Dodenherdenking. Tussen 19.50 uur en 20.03 uur geeft Luchtverkeersleiding Nederland geen toestemming om motoren te starten. Tussen 20.00 uur en 20.03 uur mogen vliegtuigen ook niet meer taxiën of landen. Vliegtuigen die voor 20.00 uur nog niet geland zijn, stellen hun eindnadering uit tot na 20.03 uur en blijven op een hoogte van ruim twee kilomter of hoger in het luchtruim wachten.

Ook de vele medewerkers op de werkvloer aan land- en luchtzijde leggen hun werk twee minuten neer. Om 20.00 uur wordt daarom alle platformverlichting aangezet, als teken dat de twee minuten ingaan, zodat iedereen op de banen, platformen en bij bagage gezamenlijk stil is. Tussen 20.00 uur en 20.05 uur is er ook geen radioverkeer en alle bagage staan stil. Verder hangen de vlaggen op Schiphol halfstok.

Na de twee minuten gaat de luchthaven direct weer op volle toeren draaien. De systemen zijn niet uitgezet en medewerkers blijven bij hun post, zodat alles en iedereen direct weer paraat staat om de reiziger van dienst te zijn.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Miljoenenverlies voor Air France-KLM

Volgende bericht

Boeing al een jaar op de hoogte van softwareproblemen

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.