CoronavirusNieuws

Oostdam hoopt op krachtig positief signaal kabinet dat vakantie buitenland mogelijk wordt

Frank Oostdam (directeur ANVR) laat weten dat de reissector nog niet zo voor het versoepelen van de lockdown is, maar hij roept het kabinet op tot een krachtige positieve boodschap dat een vakantie naar het buitenland weer mogelijk wordt.

“Laten we nog even twee of drie weken op onze tanden bijten, zodat het buitenland ons straks wil hebben”, aldus Oostdam in het Radio 1-programma Dit is de Dag.  Oostdam roept vaker dat “we er nog niet zijn” De ANVR-directeur laat weten: “Nu moet Nederland nog van de kwalificatie van ‘hoogrisicoland’ laf.” Wel roept hij het kabinet op om het generieke negatieve reisadvies te vervangen door individuele bestemmingsadviezen. Oostdam: “Daarnaast een krachtig positief signaal vanuit het kabinet dat een vakantie naar het buitenland deze zomer weer mogelijk wordt.”

In ‘Dit is de Dag’ zei Oostdam: “Als reissector zijn we nog niet zo voor het versoepelen van de lockdown. Laten we nog even twee of drie weken op onze tanden bijten, zodat we straks in de zomer, op een goede manier naar het buitenland kunnen. Dat het buitenland ons wil hebben. Vanuit het perspectief van het bedrijfsleven, vanuit het perspectief van de reissector. Als ik kijk wat er in de markt gebeurt en als ik kijk naar de interesse van Nederlanders om naar het buitenland te gaan, we staan te trappelen.”

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Roompot opent vijf unieke pop-up glampings in eigen land

Volgende bericht

Aftellen naar afschaffing generieke negatieve reisadvies

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.