CoronavirusNieuws

Oostdam: “We hadden onze hoop gevestigd op meer sectorspecifieke maatregelen”

De ANVR reageert gematigd positief op de uitbreiding van de steunmaatregelen en is blij dat het kabinet extra steun beschikbaar stelt om bedrijven deze crisis door te helpen. Frank Oostdam (directeur/voorzitter) ANVR: “Wij zijn natuurlijk blij met de uitbreiding van het steunmaatregelenpakket, de verhoging van de TVL naar 85% en dat ook bedrijven die wat groter zijn hiervan gebruik kunnen maken. Het helpt onze reisbedrijven uiteraard dat de NOW-regeling wordt verhoogd naar 85%. Wij zijn blij dat het kabinet nog verder ‘puzzelt’ over het gebruikmaken van TVL door kleinere organisaties. Maar als deze crisis langer gaat duren, hopen wij dat de steun ook doorgezet gaat worden na 1 juli.”

Als één van de zwaarst getroffen sectoren had de reissector eigenlijk ook haar hoop gevestigd op meer sectorspecifieke maatregelen. Oostdam: “Want helaas is de TVL-regeling tot op heden voor een grote hoeveelheid zelfstandige reisagenten, circa 1000 zzp-ers in onze branche, niet toegankelijk. En omdat het ‘finetunen’ voor deze specifieke groep ook nu niet gebeurt, vallen nog steeds veel zzp-ers buiten de boot. We blijven aandacht vragen voor de zogenoemde ‘weeffouten’ in de TVL, waardoor met name reisbemiddelaars minder of geen gebruik kunnen maken van steun die wel ook voor hen is bedoeld.”

Sectorspecifiek
Als sectorspecifiek denken reisondernemingen onder andere ook aan compensatie voor hùn ‘ongebruikte voorraden’ – alle honderdduizenden annuleringen en repatriëringen, waarvoor wél werk is verricht maar de reissom is terugbetaald aan de reizigers – waarvoor de vergoeding aan bedrijven in andere sectoren nu wordt verhoogd. Oostdam: “Wij blijven als brancheorganisatie er aan werken om met zoveel mogelijk reisbedrijven deze crisis te boven te komen. Wij moeten nu door de zure appel, maar gaan ervanuit dat straks vakantie- en zakenreizen weer mogelijk zijn met behulp van vaccins, veel testen, protocollen, et cetera. De nu nog terecht afwachtende klant is inmiddels wel toe aan vakantie, blijkt uit diverse onderzoeken.”

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

1 Comment

  1. […] jaar De reissector is gematigd positief over het pakket extra steunmaatregelen dat de overheid verleden week heeft aangekondigd en waarvoor […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Arrestaties op Schiphol wegens valse negatieve coronatest-uitslagen

Volgende bericht

"Het kabinet laat kleinschalige reisorganisaties en zelfstandige reisadviseurs in de kou staan"

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.