CoronavirusNieuws

Oostenrijk: PCR-test of boosterprik nodig voor inreizen

Deel dit artikel

Oostenrijk heeft bekendgemaakt dat vanaf vandaag (maandag, 20 december) naast het noodzakelijke 2-G bewijs (volledig gevaccineerd of genezen), eveneens een actuele PCR test (niet ouder dan 72 uur) of een booster vaccinatie benodigd is om het land binnen te komen.

Oostenrijk neemt deze maatregelen naar aanleiding van de snelle verspreiding van de omikron-variant van het coronavirus. Mochten die PCR-test of boosterprik niet kunnen worden aangetoond, dan moet men direct in quarantaine. Deze quarantaine kan vervolgens uitsluitend na een negatieve PCR testuitslag worden beëindigd. Er geldt onder meer voor schoolplichtige kinderen en jeugdigen een uitzondering net als voor kinderen onder de twaalf.

Lockdown
In Oostenrijk geldt al weken een strenge lockdown, met name voor ongevaccineerden. Sinds 12 december werkt Oostenrijk aan een geleidelijke opstart van het winterseizoen. “Met het plan voor een geleidelijke openstelling, de duidelijke veiligheidsregels en vooral met het hoge verantwoordelijkheidsgevoel van onze gastheren en gastvrouwen gaan we nu het winterseizoen in. Vanuit het huidige perspectief gaan wij ervan uit dat vanaf 20 december in heel Oostenrijk toeristenverkeer mogelijk zal zijn”, liet Lisa Weddig (CEO Österreich Werbung) destijds weten.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Winkels op Schiphol blijven open tijdens lockdown

Volgende bericht

Transavia vliegt komende zomer vanaf Brussels Airport

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.