Gisteren lekte het nieuws al uit, vandaag is het bevestigd. Nederlanders die naar Oostenrijk op vakantie willen en geen boosterprik hebben gehad, moeten eerst in quarantaine. Mensen die de boosterprik wel hebben gehad, moeten een negatieve PCR-test kunnen overleggen.

De Oostenrijkse autoriteiten zetten Nederland, maar ook Groot-Brittannië, Noorwegen en Denemarken, op de lijst met virusvariantgebieden vanwege de omicron-variant. Reizigers die niet zijn gevaccineerd of geen booster hebben gehad, moeten na aankomst in principe tien dagen in quarantaine. Ze kunnen hun quarantaine vroegtijdig beëindigen als ze op dag vijf negatief testen.

Thiebout van den Bergh (Oostenrijks Toeristenburo) laat in een reactie aan Travelpro weten: “Oostenrijk werkt momenteel, net als vele andere landen in de wereld, aan verdere maatregelen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de gevolgen van Omikron. Eén maatregel omvat nieuwe toegangsbeperkingen. Wegens het drastisch stijgende aantal gevallen en de hoge Omikron-vervangingspercentages van Delta, zijn Groot-Brittannië, Nederland, Denemarken en Noorwegen tot virusvariantgebied verklaard. Vanaf 25 december 2021 mogen uitsluitend personen met een drievoudige vaccinatie en een aanvullende bijgewerkte PCR-test (72 uur) vanuit deze vier landen zonder quarantaine het land binnenkomen. De reeds bestaande regelingen voor kinderen blijven van kracht. Voor alle andere personen uit de bovengenoemde landen geldt na binnenkomst een quarantaine van tien dagen, registratie en PCR-test. Helaas is het voor deze personen momenteel niet mogelijk om als toerist naar Oostenrijk te reizen.”

De maatregelen worden komende vrijdag van kracht, melden Oostenrijkse media.