BlogsNieuws

Oostenrijks record

Voetballend is er voor de Oostenrijkers weinig te winnen, een deelname aan een EK komt doorgaans alleen tot stand als zij het organiseren.

Als ik heel diep nadenk dan schiet mij maar één Oostenrijkse record te binnen, een prachtige reclamestunt met als middelpunt Felix Baumgartner die vanaf 39 kilometer hoogte een parachutesprong maakte terug naar moeder aarde. Natuurlijk wordt er wel wat gewonnen door de nazaten van Sisi, maar dat lukt de Oostenrijkers eigenlijk alleen op de lange latten.

Maar nu is er een toeristisch record, het land dat aan de wieg stond van het toerisme vanuit Nederland heeft een oud record gebroken. 131 miljoen toeristische overnachtingen werden er geteld in 2012 waarvan er 1,7 miljoen afkomstig waren uit Nederland.

Ik kijk met gemengde gevoelens naar dit record. Waar in het verleden deze markt bediend werd door touroperators die in elk dal het beste bed wisten te contracteren is er nu nog maar een plukje van deze markt die georganiseerd wordt verkocht. En het aandeel dat via het reisbureau wordt verkocht is navenant klein geworden.

Iedereen die wel eens bij Hotel Post (zo heten er velen) geweest is met een touroperator weet dat hij nog vele jaren lang op zijn verjaardag een mooie ansichtkaart ontvangt en dat maakt het wel erg makkelijk om de volgende keer rechtstreeks te boeken.

Ach ja, ik mopper wat af en denk met weemoed aan de prachtige Gipfeltreffens die wij in dat mooie Alpenland georganiseerd hebben. De wereld veranderd snel en als wij er allang niet meer zijn staan de Alpenreuzen nog steeds majestueus en onaantastbaar met hun witte toppen de show te stelen.

Dus, Thiebaut, Alfred en alle medewerkers van het Oostenrijks Toeristenburo Herzliche Glückwünsche ung Gruss Got!

Tom van Apeldoorn

© 2013, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Win en bespaar met Travelport Rapid Repriceâ„¢

Volgende bericht

Reisburo Actueel #5

Auteur

Tom van Apeldoorn

Tom van Apeldoorn

Tom is een zelfstandig ondernemer in hart en nieren en heeft inmiddels zijn sporen verdiend in uitgeversland, zijn hobby is zijn werk en dat straalt hij ook uit.