Nieuws

Op vakantie gaan must voor Nederlander

De Nederlander blijft, ondanks de economische omstandigheden, op vakantie gaan uiterst belangrijk vinden. Er wordt gezocht naar betaalbaarheid, luxe en comfort. De ANWB voorspelt dat het aantal vakanties (36,1 miljoen) op hetzelfde niveau liggen als vorig jaar.

Ruim de helft van de vakanties wordt doorgebracht in het buitenland (18,4 miljoen) en iets minder dan de helft verblijft in eigen land (17,7 miljoen). Met mooi weer in eigen land zal het aantal binnenlandse vakanties hoger uitkomen. De ANWB verwacht een stijging in het aantal all-inclusive vakanties en vakanties naar bijvoorbeeld Turkije, Egypte en Tunesië. Daarnaast zouden ook betaalbare bestemmingen zoals de Antillen en Indonesië in trek zijn, net zoals cruises. Ook op de camping streeft men naar luxe en comfort.

Populair
Duitsland wordt over het gehele jaar genomen het meest bezochte vakantieland (3,3 miljoen vakanties). Frankrijk volgt met 2,9 vakanties en daarna komt België met 2 miljoen vakanties. Parijs blijft de topper wat betreft stedentrips, gevolgd door Londen. De VS blijven ook in 2011 nummer 1 als verre vakantiebestemming, gevolgd door de Antillen en Indonesië.

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Taiwan workshop op vakdag

Volgende bericht

30 maart: Oostenrijk workshop

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."