Schiphol kampt weer met een storing in het brandstofvoorzieningssysteem, waardoor vluchten van en naar de luchthaven zijn vertraagd, of niet meer landen of opstijgen. Update: de luchthaven laat, een half uur na de melding, weten dat de storing is opgespoord en is opgelost.

Het is niet duidelijk hoeveel vluchten hier last van hebben en gedupeerden er zijn. “We zijn de oorzaak aan het zoeken”, laat Schiphol weten. “Samen met Aircraft Fuel Supply werken we er hard aan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.” Ruim twee weken geleden kampte de luchthaven ook met een storing in het brandstoftoevoersysteem. Honderden vluchten vielen uit, tienduizenden reizigers kregen met de gevolgen van die storing te maken. Die ontstond rond 13.00 uur en was pas om 21.00 uur opgelost. Uit voorzorg werden er onder meer veldbedden geplaatst voor gestrande reizigers.

21.27 uur: Schiphol laat via social media weten dat de storing is opgespoord en is opgelost. Vliegtuigen kunnen weer van brandstof worden voorzien. Door de korte uitval kunnen vluchten vanavond nog steeds worden vertraagd of geannuleerd.