Nieuws

Oprichter Jet Airways stapt uit Raad van Bestuur

Deel dit artikel

“Geen opoffering is voor mij te groot om de belangen van Jet Airways en de families van de 22.000 medewerk(st)ers te beschermen. Vandaar dat ik vandaag de stap heb gezet om uit de Raad van Bestuur van Jet Airways te stappen”, dat laat Naresh Goyal (oprichter Jet Airways) weten in een persverklaring. Een groep banken, onder leiding van de State Bank of India (SBI), kreeg gisteren een meerderheidsaandeel in de luchtvaartmaatschappij en wil voor eind mei een nieuwe koper hebben gevonden voor de airline.

Naast Naresh Goyal zijn ook zijn vrouw, Anita Goyal, en Kevin Knight (Etihad Airways) afgetreden. Het aftreden van de drie was een voorwaarde van de banken om aan de slag te gaan om Jet te redden. Goyal heeft overigens nog wel 25% van de aandelen (in plaats van de eerdere 51%).

Met de banken, die nu voor 51% aandeelhouder zijn, moet de schuld van Jet Airways worden weggewerkt en een stabiele airline worden neergezet. Op die manier wil men zich in de kijker spelen bij potentiële overnamekandidaten. Door betalingsachterstanden aan onder andere leasemaatschappijen staan nu tientallen vliegtuigen van de maatschappij aan de grond.

Er is een Interim Management Committee (IMC) opgericht om toezicht te houden op de algemene financiële en operationele prestaties van de luchtvaartmaatschappij onder het algemene toezicht van de Raad van Bestuur met de steun van McKinsey & Co.

Gisteren liet de airline al weten dat de vluchten vanuit Amsterdam en Parijs volgens schema blijven vliegen. In samenwerking met Air France-KLM vliegt Jet Airways dagelijks tussen Amsterdam en Mumbai, Delhi en respectievelijk Bangalore en tussen Parijs en Mumbai en respectievelijk Chennai. Jet Airways verzorgt ook een dagelijkse vlucht tussen Amsterdam en Toronto. “Jet Airways betreurt de aanhoudende vluchtverstoringen in haar binnenlandse netwerk in India als gevolg van het annuleren van bepaalde vluchten. We willen onze gasten ervan verzekeren dat dit van tijdelijke aard is”, aldus de airline.

Jet Airways startte in 1992 als luchttaxibedrijf en begon in 1993 met het uitvoeren van binnenlandse commerciële lijnvluchten. De Indiase airline werkt sinds enkele jaren nauw samen met Air France-KLM.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Lapland Xperience met TUI, D-Reizen en VakantieXperts

Volgende bericht

ANVR zoekt nieuwe congresbestemming

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.