CoronavirusNieuws

Ouderenbond wil simpel papieren vaccinatiepaspoort

Ouderen die geen moderne mobiele telefoon hebben of lastig kunnen omgaan met de computer, maken zich zorgen dat ze van de zomer niet naar het buitenland op vakantie kunnen gaan. ANBO vindt dat ouderen met een simpel papieren vaccinatiepaspoort moeten kunnen reizen.

In de plannen voor een Europees coronapaspoort gaat de aandacht nu vooral uit naar een digitale versie, een QR-code in een app op de telefoon. Maar lang niet alle ouderen hebben een moderne smartphone. Ook weten niet alle ouderen hoe zij via een computer de QR-code kunnen downloaden en printen.

Te ingewikkeld
Het ministerie van VWS verwacht dat het vaccinatiepaspoort op 1 juli klaar is. ANBO vreest dat het voor ouderen die niet digitaal vaardig zijn te ingewikkeld wordt. Terwijl juist ouderen veel reizen en na de coronaperiode behoefte hebben om weer op pad te gaan.

Volgens ANBO is een stempel in het gele boekje – het internationaal geaccepteerde inentingsbewijs – een mooie oplossing. Vanaf maandag is het mogelijk om een stempel in het gele vaccinatieboekje te krijgen.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Hongarije geel maar met zware inreisbeperkingen

Volgende bericht

Buro Scanbrit behaalt duurzaamheidscertificaat Travelife

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.