CoronavirusNieuws

“Overheidssteun voorlopig hard nodig als ver niet opengaat”

De ANVR laat in een eerste reactie op de persconferentie weten dat reizen met het Europese Digitale Covid Certificaat (DCC) door een overwegend geel Europa zonder al teveel beperkende maatregelen als muziek in de oren klinkt, maar dat de reissector pas echt uit een diep dal omhoog kan komen wanneer er ook naar verre bestemmingen mag worden gereisd. “Anders blijft overheidssteun voorlopig nog hard nodig.”

ANVR-reisbedrijven zien de afgelopen weken de boekingen voor komende zomer aantrekken, al ligt het bij lange na nog niet op het niveau van vóór corona.
Frank Oostdam, voorzitter ANVR: “Wij zijn blij voor onze reisondernemers die het water aan de lippen staat en voor de consumenten die menig vakantie in het water zagen vallen dat Europa nu steeds meer geel kleurt en vanaf 1 juli hopelijk helemaal geel zal zijn. Eindelijk kunnen onze reisondernemingen weer doen waar zij goed in zijn: reizen organiseren voor de vakantieganger of de zakenreiziger.”

Met steeds lagere besmettingscijfers, meer gevaccineerden en voor hen die nog niet gevaccineerd zijn gratis testmogelijkheden in de zomermaanden juli en augustus, staat de Nederlandse reiziger een mooie buitenlandse semi-normale zomer te wachten. Uiteraard is het dan wel belangrijk dat de besmettingscijfers laag blijven. De ANVR benadrukt dan ook dat het niet uitmaakt wáár je naar toe gaat, maar hóe je je gedraagt. En dat geldt voor jong en oud, vakantieganger en zakenreiziger.
Daarom, en omdat iedere bestemming inmiddels een individueel reisadvies heeft, hoeft volgens de ANVR ook geen onderscheid (meer) te worden gemaakt tussen landen binnen of buiten de EU, zodat ook een aantal verre bestemmingen op geel gezet kunnen worden.

“Ondanks een hopelijk mooie, gele zomer met veel vakantiegangers vragen wij het kabinet de financiële steun door te zetten tot het einde van het jaar. Het vertrouwen dat de wereld uit de pandemie kruipt is groot, maar veel van onze ondernemers, zelfstandig of keten, klein of groot, redden het alsnog niet als al in de komende maanden de steun wordt afgebouwd”, wil Oostdam nog even meegeven.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Persconferentie: hoe zit het met reizen?

Volgende bericht

Wanneer gaat intercontinentaal open: zorgen om deltavariant?

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.