CoronavirusNieuws

Overleg in Oostenrijk over quarantaineplicht Nederlanders

Deel dit artikel

In Oostenrijk wordt op dit moment overlegd over een mogelijke quarantaineplicht voor alle Nederlandse reizigers. Onder meer Tiroler Tageszeitung meldt dat Nederland, maar ook Groot-Brittannië, Noorwegen en Denemarken vanaf vrijdag door Oostenrijk als virusvariantgebieden worden geclassificeerd.

Dit betekent dat iedereen die het land binnenkomt een verplichte quarantaine zal moeten ondergaan. Volgens de Oostenrijkse media wordt deze maatregel morgen bekendgemaakt en zal vanaf vrijdag (24 december) van kracht zijn. Reizigers moeten in principe tien dagen in quarantaine, maar bij een negatieve PCR-test is er de mogelijkheid om na vijf dagen uit quarantaine te gaan.

Overleg
Thiebout van den Bergh (Oostenrijks Toeristenburo) laat desgevraagd aan Travelpro weten dat er op dit moment overleg wordt gepleegd in Oostenrijk. “Er wordt inderdaad op dit moment overlegd in Oostenrijk, maar er is nog geen definitieve beslissing genomen.”

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Jozef Verbruggen (Untamed) herkozen als lid adviesraad ATTA

Volgende bericht

Consumentenbond waarschuwt voor site met niet-officiële reisadviezen

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.