BlogsNieuwsTom van Apeldoorn

Overname

Daar zitten we dan plotsklaps met twee vakbladen, een Reisgala en diverse andere evenementen om te organiseren. U zult denken: ‘Maar dat wist je toch van tevoren?’ Dat is niet helemaal het geval. Om het te verduidelijken neem ik u even twee maanden mee terug in de tijd.

Opeens werden we door een advocaat gebeld of we geïnteresseerd waren om de failliete boedel van de TravMedia Group over te nemen. Net als voor u kwam dat ook voor ons als een hele grote verrassing. Na veel wikken en wegen was onze conclusie dat dit een grote kans voor ons was. Bovendien, als we niets zouden ondernemen dan zouden de mensen achter TravMedia schuldenvrij kunnen doorstarten en zodoende afgeslankt weer een gevaarlijke concurrent worden.

Aldus werd al het geld dat we in- en extern bij elkaar konden sprokkelen op een hoop gegooid en werd er geboden. Eigenlijk nooit verwacht dat de bieding kansrijk was, want de andere partij in de bieding (Lokhoff sr.) is zeer vermogend.

Dus toen op 13 november de mededeling kwam dat wij de eigenaar van de TravMedia Group waren geworden, was het wel even schakelen. Aan de bak was het devies en na wat 100-urige werkweken en wat vervelende aanloopperikelen, die al genoeg aandacht in het Financieel Dagblad gehad hebben, begint het er nu op te lijken.

Het M!CE event is geslaagd, het Reisgala is uitverkocht en de bladen knokken met elkaar als vanouds. Theo de Reus en Arjen Lutgendorff spreken over 035 en 024 en de commerciële mannen maken het elkaar niet gemakkelijk.

Inderdaad, het zijn twee onafhankelijke bedrijven die doorgaan waar zij al 25 jaar mee bezig waren en dat is elkaar redactioneel en commercieel beconcurreren. Dat kan alleen met twee autonome redacties die het plekje in het hart van de lezer willen behouden of veroveren.

Dus als we elkaar treffen op de Vakantiebeurs, wij hebben niks overgenomen; niet vijandig of op wat voor een manier dan ook. Wij hebben een failliet bedrijf gekocht van de curator en zullen de komende jaren keihard moeten werken om dat terug te verdienen.

En wat ik ga doen? Ik ga zo snel mogelijk weer lekker columns schrijven, gewoon om mijn ei af en toe kwijt te kunnen en welk blad het gaat plaatsen dat ligt aan de hoofdredacteuren. Hopelijk vinden ze het goed genoeg!

Tom van Apeldoorn
tom@traveltom.nl

© 2016 – 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Aanslagen Parijs kost KLM-Air France 70 miljoen euro

Volgende bericht

Reisorganisatie licht vakantieganger onvoldoende in over reisziektes

Auteur

Tom van Apeldoorn

Tom van Apeldoorn

Tom is een zelfstandig ondernemer in hart en nieren en heeft inmiddels zijn sporen verdiend in uitgeversland, zijn hobby is zijn werk en dat straalt hij ook uit.