Nieuws

Overname Air Transat door Air Canada

Air Canada neemt Air Transat definitief over waarvoor het in totaal zo’n $ 520 miljoen betaalt. Air Canada is van plan de Transat en Air Transat-merken te behouden en het Transat-hoofdkantoor en de belangrijkste functies in Montreal te behouden.

“We zijn verheugd dat we deze definitieve overeenkomst hebben bereikt om Transat met Air Canada te combineren om de best mogelijke uitkomst voor alle belanghebbenden te bereiken”, zo laat Calin Rovinescu (President and Chief Executive Officer Air Canada) weten. Voor aandeelhouders van Transat en Air Canada levert de combinatie een uitstekende waarde volgens de Canadezen.

Reizigers zullen volgens Rovinescu ook profiteren van de gefuseerde bedrijven door ‘verbeterde mogelijkheden in de zeer competitieve, wereldwijde vrijetijdsmarkt en de bereikbaarheid van meer bestemmingen.

Ook Jean-Marc Eustache (President en Chief Executive Officer Transat) laat weten zeer verheugd te zijn dat de krachten worden gebundeld. “De combinatie met Air Canada geeft Transat nieuwe perspectieven op groei, met de steun van een sterk netwerk dat veel opties biedt. “Voor onze klanten ontstaan er nog meer keuzemogelijkheden en kunnen ze hun vluchten en pakketten met volledig vertrouwen boeken.”

Air Canada informeerde in het najaar van 2018 al bij Air Transat waarop er 15 mei jl. een intentieverklaring werd getekend met deze week de bekendmaking van de definitieve fusie.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Bezoekersaantallen Tsjernobyl schieten omhoog door serie

Volgende bericht

Toedeledokie!

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.