Nieuws

Overname van Flybe door Connect Airways

Deel dit artikel

Flybe heeft de verkoop van zijn activa afgerond aan Connect Airways, een consortium van kopers (Virgin Atlantic Limited, Stobart Group en fondsen beheerd door Cyrus Capital Partners) onder leiding van Virgin Atlantic. Flybe blijft klanten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland bedienen en zal te zijner tijd worden omgedoopt tot een merk van Virgin Atlantic.

De overname zou voordelen bieden waaronder het feit dat er meer keuze ontstaat voor Flybe-klanten door de Britse regio’s en Ierland te koppelen aan het langeafstandsnetwerk van Virgin Atlantic via verbeterde connectiviteit op Manchester Airport en London Heathrow.

Met de overname zegt Connect Airways een sterke basis te bieden voor de toekomst van Flybe, haar klanten en haar medewerkers.  Er zal gebruik worden gemaakt van de gecombineerde commerciële, operationele en functionele expertise en schaalgrootte van Virgin Atlantic en de Stobart Group. Door de overname zal er ook sprake zijn van een  versterkte aanwezigheid op Manchester Airport en London Heathrow Airport met het potentieel om verder te groeien op Southend Airport.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] De afgelopen maanden ging het financieel niet goed met de luchtvaartmaatschappij. Inmiddels is Flybe overgekocht door Connect Airways […]

Vorige bericht

WOW air in winter 2019-2020 dagelijks naar VS en Canada

Volgende bericht

Reisbranche maakt kennis met Guangzhou

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.