CoronavirusNieuws

Parijs en de regio Bouches-du-Rhône: alleen noodzakelijke reizen

In sommige delen van Frankrijk neemt het aantal Covid-besmettingen toe, zoals in Parijs en in de regio Bouches-du-Rhône. Daarom heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor deze gebieden gewijzigd van geel (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen; geen vakanties).

Door de recente toename van het aantal Covid-besmettingen hebben de Franse lokale autoriteiten de bevoegdheid om lokale maatregelen verder aan te scherpen. Wie de oranje gebieden heeft bezocht krijgt bij terugkomst in Nederland het dringende advies om veertien dagen in thuisquarantaine te gaan. Op dit moment blijven de rest van de regio’s in Frankrijk op de kaart ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s).

Het ministerie laat weten dat Nederlanders op vakantie kunnen naar Frankrijk, maar adviseert om waakzaam te blijven voor het virus. Voor Parijs en de regio Bouches-du-Rhône geldt alleen noodzakelijke reizen. Bij een nieuwe uitbraak kan de situatie lokaal plotseling veranderen.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

België: PLF en oranje reisadvies voor provincie Antwerpen

Volgende bericht

Steeds meer regio's in Spanje krijgen oranje reisadvies

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.