Paul Nuyens wordt de nieuwe manager van CLIA België, Nederland en Frankrijk, dat heeft hij tegenover TravelPro bevestigd. Daarmee volgt Nuyens Antoine Lacarrière op. De voorganger van Nuyens ging in februari aan de slag als manager CLIA, maar vertrok november jl. bij ’s werelds grootste branchevereniging voor cruisevaartbedrijven. Het is het doel van CLIA om de cruisesector te ondersteunen en te promoten.

TravelPro sprak Nuyens vanochtend over zijn aanstelling en de Belg is enthousiast over zijn aanstelling. “Ik heb er zin in om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en de Nederlandse markt weer boven de 100.000 cruisepassagiers te krijgen.” Nuyens, die zichzelf betitelt als ‘productidioot’, laat weten dat hij het cruiseproduct door en door kent. “We zullen als cruisesector hard aan de kar moeten trekken en ik wil een mooie dynamiek genereren, want ik hoop dat de sector samen met mij aan die kar wil trekken.”

Nuyens laat weten dat, ondanks dat de Nederlandse markt een prijsbewuste markt is, hij volop kansen ziet en ook blij is met partijen die er ook nu al alles aan doen om het cruiseproduct te promoten op de markt. “De mogelijkheid om al in Rotterdam of Amsterdam op te stappen, biedt enorme voordelen voor de Nederlandse sector. De vraag blijft natuurlijk wel of meer rederijen zich gaan terugtrekken uit Amsterdam vanwege de belasting.” Nuyens wil het enthousiasme dat in Engeland leeft over het cruiseproduct en de samenwerking onder CLIA-partijen overbrengen naar Nederland. “Ik ben laatst in Southampton geweest bij een CLIA event en dat vond ik indrukwekkend. Dat wil ik overbrengen naar Nederland, België en Frankrijk.” Nuyens zal tijdens de CLIA Workshop op 26 maart in Utrecht aanwezig zijn.

In oktober 2018 liet Nuyens aan TravelPro weten dat hij Carnival Cruise Line moest verlaten. Hij werd door de rederij aangetrokken als zelfstandige contractor om de komst van nieuwe Carnival-schepen naar de Middellandse Zee voor te bereiden en te ondersteunen. Voordat Nuyens aan de slag ging bij Carnival Cruise Line was hij vijf jaar werkzaam voor SeaDream Yacht Club als Director Business Development Benelux, Spain and Portugal. Van 2004 tot 2007 zette hij zich als sales manager België bij Complete Cruise Selection in voor de promotie van Cruises Cunard, Princess Cruises en the Yachts of Seabourn.

Eind januari 2013 maakte de (destijds) voorzitter van de Dutch Cruise Council, Nico Bleichrodt, bekend dat de DCC zou verdergaan onder de naam ‘CLIA Nederland’. CLIA Europe, de voormalige European Cruise Council, sloot zich eind december 2012 aan bij de wereldwijde organisatie Cruise Lines International Association (CLIA). De DCC bleef als CLIA Nederland promotionele activiteiten ontwikkelen voor de reisbranche en de consument. Bleichrodt was zowel voorzitter van DCC als van CLIA Nederland. Bij CLIA Nederland is ook Erik Schuffel (destijds en momenteel managing director Nederland van MSC Cruises) voorzitter geweest.

CLIA zette destijds een nieuwe, wereldwijde structuur op, waarbij de cruisebranche wordt vertegenwoordigd op zowel wereld, Europees als landelijk niveau onder de naam CLIA. Met de toetreding tot CLIA Europe was het idee van de voormalige DCC om een breder draagvlak creëren in Nederland om cruises te promoten. Ondertussen is het ook voor Nederlandse reisagenten mogelijk om zich aan te sluiten bij het CLIA Travel Agent programma. Met dit programma hebben reisagenten onder meer toegang tot evenementen, bestemmingsinformatie en educatieve trainingen.