Iedere twee weken komt de onvermijdelijke vraag of ik niet vergeet een voorwoord in te leveren. Inspiratie is een moeilijk begrip, wanneer heb je het, wie brengt je op een idee? Waar moet het deze week overgaan? Ik heb geen flauw idee? Dat is leuk, het bovenstaande rijmt zonder dat het zo bedoelt is.

In hoeverre het interessant is voor jou als lezer weet ik niet, maar hier intern is de overstap van collega Paul Eldering (zoals wij uit welingelichte bron vernomen hebben) groot nieuws. Paul gaat per 1 september naar De Telegraaf om daar de illustere Arnold Burlage op te volgen. Paul, proficiat met deze nieuwe uitdaging! Hij is vast niet kwaad op mij dat ik het hier al opschrijf, want hij weet als geen ander hoe het journalistiek werkt en nu is hij even in het nieuws.

Misschien moet ik het maar hebben over de aswolk die momenteel over Zuid- Amerika waait, maar volgens mij is dat niet interessant genoeg. Een aswolk vanuit IJsland biedt veel meer mogelijkheden, maar daar zitten wij niet op te wachten en al helemaal niet omdat ik een voorwoord moet schrijven. De trip van Oad om de hoogtepunten van Argentinië te gaan bekijken is vanwege de aswolk verplaatst en dat is voor mij persoonlijk een meevaller.

Misschien heb ik straks op de nieuwe data wel ruimte in mijn agenda om mee te kunnen gaan. Ach, eigenlijk is het maar goed dat er geen rampen, wolken, ziektes, NMA of conflicten zijn waar mijn voorwoord over moet gaan. Want het is een goede zaak dat het eindelijk eens een beetje rustig is binnen onze reisbranche.

Kortom: geen nieuws is momenteel goed nieuws.

Reageren?
t.van.apeldoorn@reisburoactueel.nl