Nieuws

Pensioenpremie in 2020 blijft ongewijzigd

Deel dit artikel

ANVR heeft gisteren met de vakbonden op het allerlaatste moment afgesproken dat de pensioenpremie in 2020 toch niet gaat stijgen en ongewijzigd op 25,3% blijft. De franchise blijft ongewijzigd en het maximum pensioengevend salaris stijgt met 2%.

​”We zijn blij met de opstelling van de vakbonden in dit dossier. En vanzelfsprekend ook tevreden dat werkgevers en werknemers de komende jaren niet nog weer meer hoeven te betalen voor hun pensioen. Zelfs in het meest gunstige geval zouden de kosten met 13% zijn gestegen. Dat had ook betekend dat werknemers er per 1 januari 2020 netto op achteruit zouden zijn gegaan”, zegt Frank Radstake, cao-onderhandelaar namens de ANVR.

Gesprekken
Radstake: “Daar zit natuurlijk helemaal niemand op te wachten. Nadeel is wel dat het jaarlijkse opbouwpercentage in 2020 daalt van 1,6% naar 1,4%. Van die daling merk je als werknemer nu nog niks, maar straks wel als je met pensioen gaat. Het blijft dus belangrijk dat we de gesprekken over toekomstig pensioen voor de reisprofessionals voorzetten met de vakbonden. Daar gaan we dan ook op heel korte weer mee verder. Dan komt ook het cao-dossier vanzelfsprekend weer aan de orde”

Reisondernemingen zijn op basis van de wettelijke verplichtstelling aangesloten bij Reiswerk Pensioenen en worden rechtstreeks geïnformeerd door het pensioenfonds over de premie voor 2020.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. Jan Hilbolling
    6 december 2019 at 16:17

    De grote verliezers in dit verhaal zijn de werknemers in de Reisbranche, zij betalen het volle pond en de werkgevers dragen niets extra bij. Ik hoop dat de ANVR/werkgevers in de toekomstige gesprekken met de vakbonden toch hun verantwoordelijkheid hierin nemen, en alsnog goed werkgeverschap laten zien.

Vorige bericht

"Als we stil waren blijven staan, hadden we de deur allang kunnen sluiten"

Volgende bericht

Video: vulkaanramp in Nieuw-Zeeland

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.