Blogs

Plofvakantie

De plofkip blijft mij fascineren. Zelf neem ik hem met grote regelmaat mee wanneer ik de wekelijkse boodschappen doe.. Een plofkip is lekker veel voor weinig. In deze tijd let je toch extra op je centen, helemaal als reisbureaumedewerker als ik het goed heb begrepen (hoewel er natuurlijk ook genoeg reisbureaumedewerkers zijn die een bovengemiddeld salaris krijgen, zo kregen wij op de redactie van veel reisbureau-eigenaren te horen). Maar ‘helaas’, de plofkip moet officieel verdwijnen en daarmee zal het kippetje dat door de Indiase Kip Tandoori maaltijd een stuk duurder worden.

In de reisbranche zijn sinds de komst van het massatoerisme de ‘plofvakanties’ niet aan te slepen. De consument wil het liefst ver en goedkoop. En om dat voor elkaar te krijgen zijn er uiteraard goede deals nodig. Die goede deal lijkt onder andere te zijn gevonden in Gambia, waar meerdere Nederlandse touroperators hun pijlen op gaan richten dit komend najaar. Ontzettend goed nieuws voor de bevolking van Gambia, waarvan het merendeel leeft van het toerisme. In het begin van het massatoerisme werden de plofvakanties nog ‘dichtbij’ gevonden, allereerst in eigen land en vervolgens aan de Spaanse costa’s. Tegenwoordig gaan we ‘ver’ en is er haast geen bestemming meer die niet als ‘goedkoop’ wordt neergezet.

Deze zomer ga ik ook genieten van een ouderwetse plofbestemming. In het hoogseizoen, zeven volle dagen, twee slaapkamers, vlakbij zee en niet meer dan 250 euro per persoon. Ja, de plofvakantie naar Zeeland blijft toch een stuk goedkoper dan ‘plofkip’ Spanje, want zie het maar eens voor elkaar te krijgen in de duurste week van het jaar voor die prijs. Met de verhoging van de luchthaventax is een plofvakantie naar Spanje nóg duurder geworden. Wie heeft dat besloten? Kip zonder kop…de plofvakantie zal in de verre toekomst toch ook niet (officieel moeten) verdwijnen?!

Arjen Lutgendorff
a.lugendorff@reisburoactueel.nl

© 2013 – 2012, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Etihad Airways verhoogt aantal vluchten naar Jakarta

Volgende bericht

KRAS.NL tijdelijk Europa in met Ajax en PSV

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.