Blogs

Vincent Hekkert: Polen

Deel dit artikel

PolenTwee weken geleden ben ik in Polen geweest. Vijf Poolse reisagenten hadden EurAm uitgenodigd in Warschau. Een zeer boeiende trip, om meerdere redenen.

Ten eerste verbaasde ik mij over de stad. Natuurlijk zijn er grauwe wijken, maar de stad kent prachtige pleinen en leuke, knusse straatjes vol winkels en horeca. Opvallend hoe modern de Pool gekleed gaat en je wordt omver gereden door de BMW’s en Audi’s. Mijn contactpersonen spraken ook perfect Engels en ik hoefde ze niets te vertellen over social media. Ik had reeds over deze ontwikkelingen gelezen, maar het met eigen ogen zien is wat anders. Maak ook niet de fout Polen een Oostblokland te noemen, zelf spreken ze liever over Central Europe.

Het tweede wat opviel is dat het land geen lange geschiedenis heeft met betrekking tot Dynamic Packaging. In Nederland is dit onderwerp hot en we discussiëren wat af over verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden. Toen ik hier wat kritische vragen over stelde keek men mij verbaasd aan…. Zelf samenstellen van reizen? De Pool wil niet anders, kent de risico’s and ‘is lovin’ it’.

Wat de Pool van EurAm vond? Men keek verwonderd naar die lange Nederlander, maar omarmde de tool direct…. Wordt vervolgd!


Deel dit artikel
Vorige bericht

Reisburo Actueel #16

Volgende bericht

Stichting Bus start campagne touringcars

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.