Nieuws

Politiek wil stop op nachtvluchten Schiphol

Meerdere partijen in de Tweede Kamer, waaronder D66, Groenlinks en de ChristenUnie vinden dat Schiphol moet stoppen met het uitvoeren van nachtvluchten. Dat laten ze weten tegenover de NOS en RTL Nieuws. D66 vindt dat Schiphol een voorbeeld moet nemen aan luchthavens in Duitsland, Engeland en Frankrijk, waar ’s nachts een stuk minder wordt gevlogen.

Vorige week adviseerde de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur al om het aantal nachtvluchten te beperken. Schiphol liet toen weten in een reactie: “Voor vliegen in de nacht geldt een extra toeslag. Het aantal nachtvluchten kent een maximum en zal niet toenemen.”

Vandaag debatteert de Tweede Kamer met minister Van Nieuwenhuizen over de luchtvaart. Dan zal duidelijk worden of het plan van D66 een meerderheid haalt

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Thomas Cook opent deuren Cook’s Club Palma Beach Mallorca

Volgende bericht

Verdien plek op groots event MSC Cruises via nieuwe e-learning MSC Masters

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.