Nieuws

Samenwerking voor Porsche en Boeing

Deel dit artikel

Porsche en Boeing hebben een memorandum van overeenstemming getekend voor het verkennen van de mogelijkheden voor de premium stedelijke luchtmobiliteitsmarkt en het uitbreiden van stedelijk verkeer naar het luchtruim.

Met deze samenwerking profiteren beide partijen van hun unieke sterke punten en inzichten in de markt, om de toekomst van premium persoonlijke stedelijke luchtmobiliteitsvoertuigen te onderzoeken. “Porsche wil zijn bereik als sportautofabrikant vergroten door een toonaangevend merk te worden voor premium mobiliteit. Op de lange termijn betekent dit misschien wel dat we naar de derde dimensie van reizen gaan”, zegt Detlev von Platen, Member of the Executive Board for Sales and Marketing van Porsche AG. “We combineren de sterke punten van twee internationale marktleiders om een potentieel belangrijk marktsegment voor de toekomst aan te boren.”

Als onderdeel van de samenwerking zullen de bedrijven een internationaal team creëren om zich te richten op diverse aspecten van stedelijke luchtmobiliteit, zoals een analyse van de marktpotentie van premiumvoertuigen en van use cases voor persoonlijk eigendom van vliegtuigen. Boeing, Porsche en Aurora Flight Sciences, een dochterbedrijf van Boeing, zijn ook bezig met het ontwikkelen van een concept voor een volledig elektrisch voertuig dat verticaal opstijgt en landt. Engineers van beide bedrijven en van Porsche Engineering Services GmbH and Studio F.A. Porsche, dochterbedrijven van Porsche, gaan een prototype implementeren en testen.

“Deze samenwerking bouwt voort op onze inspanningen voor het ontwikkelen van een veilig en efficiënt nieuw mobiliteitsecosysteem, en biedt een kans om de mogelijkheden te onderzoeken voor het ontwikkelen van een premium voertuig voor stedelijke luchtmobiliteit samen met een toonaangevend automerk”, zegt Steve Nordlund, Vice President en General Manager van Boeing NeXt, een organisatie die het grondwerk legt voor een next-generation mobiliteitsecosysteem waarin zelfrijdende en bestuurde voertuigen veilig naast elkaar kunnen bestaan. “Porsche en Boeing brengen precisie-engineering, stijl en innovatie samen, om de stedelijke luchtmobiliteit wereldwijd te kunnen versnellen.” Een onderzoek uit 2018 door Porsche Consulting voorspelt dat de markt voor stedelijke luchtmobiliteit vanaf 2025 zal versnellen. Het onderzoek geeft ook aan dat stedelijke-luchtmobiliteitsoplossingen passagiers sneller en efficiënter zal vervoeren dan huidige vormen van vervoer over land, tegen lagere kosten en met meer flexibiliteit.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Caribbean Tourism Organization Roadshow 2019

Volgende bericht

Overname Belgische Cook-reisbureaus

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."