Nieuws

Premie Reiswerk Pensioenen stijgt per 1 januari

Cao partijen hebben tijdens hun onderhandelingen besloten de premie vanaf 1 januari 2019 te verhogen. Deze was dit jaar 23,2% en wordt in 2019 25,3%. Het pensioenopbouwpercentage blijft wel ongewijzigd op 1,6%, zo heeft het het bestuur van Reiswerk Pensioenen laten weten.

Het pensioenfonds staat er financieel niet goed genoeg voor. De dekkingsgraad is te laag, wat betekent dat er te weinig geld is om alle pensioenen nu en in de toekomst volledig te kunnen betalen.

“Naast de premie wordt ook het maximum pensioengevend salaris aangepast. Dit was € 48.833 en stijgt vanaf 1 januari 2019 naar € 49.565. Is het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld) van hoger dan dit bedrag, dan wordt in 2019 over een hoger bedrag pensioen opgebouwd”, aldus het bestuur van Reiswerk Pensioenen.

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Turkish Airlines voegt Lusaka toe aan netwerk

Volgende bericht

Update: Gatwick Airport weer open

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.