Nieuws

ProRail: minder treinen en aangepaste dienstregeling

ProRail voert van zaterdag 17 tot en met zondag 25 juni diverse werkzaamheden uit op traject Schiphol-Amsterdam Centraal en Schiphol-Amsterdam Zuid. Dit betekent dat er minder treinen kunnen rijden en een aangepaste dienstregeling geldt op deze trajecten. Reizigers moeten rekening houden met omreizen, extra overstappen of gebruikmaken van bussen. Extra reistijd bedraagt tussen vijftien en 30 minuten.

NS adviseert reizigers om voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en ruim de tijd te nemen voor hun reis met de trein naar Schiphol. Op de stations worden extra servicemedewerkers ingezet om reizigers te assisteren. Op station Amsterdam Sloterdijk rijdt overdag een speciaal treintje over het plein tussen het station en de Hembooghalte (sporen 9/10) voor reizigers die slecht ter been zijn of met veel bagage reizen.

Traject Amsterdam Centraal-Schiphol:
–          Overstap op station Amsterdam Sloterdijk (van station naar Hembooghalte, sporen 9/10)
–          Tussen Amsterdam Sloterdijk-Schiphol 4x per uur Sprinter
–          NS busdienst Amsterdam Sloterdijk-Schiphol ter vervanging van enkele laatste treinen
–          NS nachtbusdienst tussen Amsterdam Sloterdijk-Schiphol en Schiphol-Leiden.
–          IC direct rijdt niet tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal

Op 17 en 18 juni tot 09.15 uur
–          NS stopbussen ipv treinen tussen Amsterdam Sloterdijk-Schiphol
–          Thalys en Beneluxtreinen worden omgeleid

Traject Amsterdam Zuid-Schiphol
–          Minder treinen, met uitzondering van 19 en 20 juni

Extra reistijd: 15-30 minuten

Voor actuele reisinformatie en reisadviezen kunnen reizigers terecht op de Reisplanner op ns.nl of de Reisplanner Xtra app. Voor een persoonlijk reisadvies zijn onze servicemedewerkers op het station beschikbaar. De treinverbinding naar Schiphol heeft de laatste tijd tot veel discussie geleid.

© 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

#*KTtoeristen€&#

Volgende bericht

"ANVR-Congres te duur, beperkingen goed"

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.