Nieuws

Qatar Airways en RwandAir bundelen krachten

Deel dit artikel

Passagiers van Qatar Airways kunnen Afrika nog verder verkennen dankzij de nieuwe samenwerking met RwandAir, de nationale luchtvaartmaatschappij van Rwanda, via de hubs in Doha en Kigali.

Als onderdeel van de strategische samenwerking krijgen klanten dankzij de uitgebreide interline-overeenkomst toegang tot het netwerk van beide luchtvaartmaatschappijen, wat zorgt voor een naadloze reiservaring en een verbeterde service, ook in de frequent flyer programma’s. Klanten kunnen kiezen uit meer dan 160 bestemmingen in de gecombineerde netwerken van beide luchtvaartmaatschappijen, die uitstekend met elkaar verbonden zijn via hun hubs Doha en Kigali. Dit nieuws komt vlak na de recente aankondiging van de samenwerking tussen de luchtvaartmaatschappijen op het vlak van het loyalty programma, waardoor RwandAir Dream Miles en Qatar Airways Privilege Club loyalty leden toegang krijgen tot elkaars bestemmingen met de mogelijkheid om punten te sparen en te gebruiken op hun gezamenlijke routenetwerken.

RwandAir biedt vluchten aan binnen Afrika en naar lange-afstandsbestemmingen, waaronder Londen Heathrow, vanuit haar hub in Kigali. RwandAir was ook de eerste Afrikaanse luchtvaartmaatschappij die de hoogste classificatie “Diamond” kreeg voor haar Covid-preventiemaatregelen, het hoogst haalbare niveau, van APEX Health Safety, door SimpliFlying. De klanten van de luchtvaartmaatschappij zullen ook kunnen connecteren via Hamad International Airport (HIA) in Doha, de eerste luchthaven in het Midden-Oosten en Azië die een Skytrax 5-sterren Covid-19 Airport Safety Rating kreeg, om verbinding te maken met de bestemmingen van Qatar Airways op elk continent, van Parijs tot Washington, Delhi tot Hong Kong en nog vele andere. Met meer frequenties die worden toegevoegd aan de belangrijkste bestemmingen, biedt Qatar Airways een ongeëvenaarde connectiviteit aan haar passagiers, waardoor het voor hen makkelijk is om hun reisdata of bestemming te wijzigen indien nodig.

Qatar Airways vliegt vijf keer per week van Doha naar Kigali via Entebbe, met haar duurzame en brandstofefficiënte Boeing 787-8 Dreamliner. De klanten van de luchtvaartmaatschappij kunnen via Kigali doorreizen naar een groot aantal Afrikaanse bestemmingen, waaronder Bujumbura, Brazzaville en Libreville.

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Sunweb Group wint kort geding tegen Corendon

Volgende bericht

Bonaire verwacht stijging van 700 kamers voor 2021/22

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."