CoronavirusNieuws

Qatar Airways verhoogt capaciteit vanuit Australië

Qatar Airways blijft operationeel in deze moeilijke tijden. De luchtvaartmaatschappij is in staat om een groot aantal vluchten te blijven uitvoeren en gestrande passagiers terug te brengen.

De inzet van de maatschappij om mensen naar huis te brengen werd op 24 maart verhoogd met: 10.000 extra stoelen toegevoegd aan het netwerk, chartervluchten vanuit Azië naar Europa en de Verenigde Staten, extra vluchten vanuit Doha naar Parijs, Perth en Dublin en een verhoging van de capaciteit naar Frankfurt, London Heathrow en Perth door het inzetten van een Airbus A380 op deze routes. De cijfers van de afgelopen week laten een bezettingsgraad zien van meer dan 80% voor vluchten naar het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland, met een daling tot 36% voor retourvluchten uit deze landen, wat de grote vraag naar repatriëring van Europeanen aantoont.

Samenwerking
Qatar Airways heeft de afgelopen zeven dagen meer dan 100.000 passagiers naar huis gebracht. 72% van de passagiers die op 24 maart werden vervoerd, waren terugkerende passagiers. In samenwerking met ambassades over de hele wereld heeft Qatar Airways regelmatige vluchten naar Europa uitgevoerd vanuit bestemmingen als Phnom Penh, Denpasar, Manila en Kuala Lumpur. Meer dan 5.000 passagiers zijn de afgelopen week met deze vluchten naar huis gebracht. Dit aantal zal naar verwachting de komende week meer dan verdrievoudigen. Daarnaast verhoogt Qatar Airways vanaf 29 maart de capaciteit vanuit Australië om Europese passagiers te helpen terugkeren naar huis. De luchtvaartmaatschappij voegt 48.000 extra stoelen toe en voert volgende vluchten uit:

–    Eén vlucht per dag vanaf Brisbane (Boeing 777-300ER) – een primeur voor Qatar Airways, aangezien het voor het eerst Brisbane aanvliegt.
–    Twee vluchten per dag vanuit Perth (Airbus A380 en Boeing 777-300ER)
–    Twee vluchten per dag vanaf Melbourne (Airbus A350-1000 en Boeing 777-300ER)
–    Drie vluchten per dag vanuit Sydney (Airbus A350-1000 en Boeing 777-300ER)

Onderkleding van bamboe voelt heerlijk zacht aan blijft beduidend langer fris. Bestel je favoriete bamboe boxershorts, T-shirts, sokken en loungekleding bij Bamingo: de grootste op het gebied van bamboekleding voor mannen.

Amsterdam
In de komende periode vliegt Qatar Airways verder vanuit Amsterdam met dagelijkse vluchten zoals voorheen. De dagelijkse vluchten tussen Brussel en Doha werden tijdelijk teruggebracht naar vier vluchten per week. Gezien de situatie dagelijks evolueert, is het mogelijk dat de luchtvaartmaatschappij haar vluchtschema dient aan te passen. Qatar Airways voert momenteel vluchten uit naar 75 bestemmingen. Dit aantal zal waarschijnlijk afnemen naarmate landen strengere in- of uitreisbeperkingen invoeren.

Voucher
Qatar Airways heeft haar commerciële beleid aangepast om klanten nog meer flexibiliteit te bieden. Passagiers die kiezen voor een later te gebruiken voucher krijgen de volledige waarde van hun oorspronkelijke ticket en bovendien een extra 10% van de ticketprijs als bonus. Klanten hebben ook de mogelijkheid om een terugbetaling te verkrijgen via de betaalmethode die gebruikt werd op het moment van de boeking – de verwerking hiervan kan tot 30 dagen duren. Het bestuur van de luchtvaartmaatschappij legt uit dat uitgestelde reiskredieten de snelste manier blijven om klanten te helpen terwijl de teams worden gemobiliseerd om alle aanvragen af te handelen: “We waarderen ten zeerste het begrip en het geduld van onze klanten tijdens deze periode met een ongekend aantal oproepen en gesloten callcenters als gevolg van opgelegde beperkingen door de overheid overal ter wereld.”

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Foto's & video: Koning Willem-Alexander bezoekt contactcenter ministerie van Buitenlandse Zaken

Volgende bericht

TUI/Kras: aanpassingen omruilgarantie

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.