Nieuws

Qatar voor de vijfde keer verkozen tot World’s Best Airline

Qatar Airways heeft vier prestigieuze prijzen gewonnen bij de Skytrax World Airline Awards 2019, waaronder de hoogste onderscheiding als ‘World’s Best Airline’. Dit maakt Qatar Airways tot de enige luchtvaartmaatschappij in de geschiedenis van de wedstrijd die de prijs vijf maal heeft gewonnen (2011, 2012, 2015, 2017 en 2019). Lufthansa is voor het derde jaar op rij verkozen tot ‘Beste Luchtvaartmaatschappij in Europa’ en ‘Beste West-Europese vliegmaatschappij’.

De luchtvaartmaatschappij is voor het derde opeenvolgende jaar uitgeroepen tot ‘Best Airline in the Middle East’, terwijl ze voor het vierde opeenvolgende jaar de onderscheiding krijgt voor ‘World’s Best Business Class’. Met het behoud van de award van ‘World’s Best Business Class Seat’ voor haar gepatenteerde Qsuite-product verslaat Qatar Airways sterke concurrentie van over de hele wereld. Minister van Transport en Communicatie, Zijne Excellentie de heer Jassim Saif Ahmed Al-Sulaiti, die de Skytrax Awards ceremonie bijwoonde, zei: “Dit is een fantastische dag voor de staat Qatar. Ik ben blij dat ik hier vandaag mocht beleven dat Qatar Airways voor de vijfde keer is uitgeroepen als ‘World’s Best Airline’.” De CEO van Qatar Airways, Zijne Excellentie Mr. Akbar Al Baker, die werd vergezeld door Chief Operating Officer van Hamad International Airport, Engr. Badr Al Meer, zei: “De Skytrax awards worden algemeen erkend als de meest prestigieuze prijzen in de luchtvaartindustrie. Het winnen van zoveel prijzen tijdens de ceremonie in 2019 is dan ook een onvergetelijke ervaring voor Qatar Airways. We zijn verheugd om wereldwijd erkend te worden door onze klanten door het winnen van deze vier prestigieuze prijzen. Als eerste luchtvaartmaatschappij die voor de vijfde keer tot ‘Airline of the Year’ wordt uitgeroepen, is dit een echte mijlpaal. In combinatie met drie andere belangrijke Skytrax-awards is dit een bewijs van de onvermoeibare inspanningen van het hele Qatar Airways-team. Het is een moment van trots voor de maatschappij omdat onze constante innovatie- en servicenormen de maatstaf vormen in onze sector.”

Lufthansa is voor het derde jaar op rij verkozen tot ‘Beste Luchtvaartmaatschappij in Europa’ en ‘Beste West-Europese vliegmaatschappij’. SWISS en Austrian Airlines behaalden ook succes en namen beiden een prijs in ontvangst. Austrian kreeg de prijs voor haar catering in de Premium Economy Class – ‘Beste Premium Economy Class catering aan boord’ en SWISS in de categorie ‘Beste eerste klas lounge ter wereld’, voor de buitengewone SWISS Lounge in Zürich. Skytrax, het marktonderzoeksinstituut dat gespecialiseerd is in de luchtvaart, ondervroeg eerder ongeveer 20 miljoen passagiers uit meer dan 160 landen over de hele wereld. “Het is een eer om vier onderscheidingen van onze klanten te krijgen. Vooral onze collega’s in de cabine, cockpit en op de grond kunnen heel trots zijn. Zij zijn degenen die onze premium belofte elke dag opnieuw waarmaken”, zegt Harry Hohmeister, lid van de directie en hoofd Marketing Network Airlines van Lufthansa Group AG.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Nieuw!

Volgende bericht

Database rolstoeltoegankelijke acco's in de maak

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."