Nieuws

Rechter stelt Corendon, TUI en easyJet in het gelijk

Deel dit artikel

Corendon, TUI en easyJet hebben een kort geding tegen Schiphol gewonnen. Schiphol moet daarom deze zomer 2.700 extra vluchten beschikbaar stellen. De luchthaven wilde die rechten niet uitgeven omdat het anders te druk zou worden. De rechter geeft nu de reisorganisaties gelijk.

TUI laat aan TravelPro weten: “De uitspraak in het kort geding met betrekking tot de overgebleven wintercapaciteit is in lijn met onze verwachtingen. Het stemt tot tevredenheid dat de rechtbank de luchtvaartmaatschappijen Corendon, easyJet en TUI fly in deze kwestie in het gelijk heeft gesteld en dat Schiphol de overgebleven wintercapaciteit dient over te hevelen naar de zomerperiode. Volgende week volgt de motivering van de rechtbank. Wij wachten deze af voordat wij verder inhoudelijk op de uitspraak reageren.”

Waar de ongebruikte dagcapaciteit uit de winter in vorige jaren wel werden overgedragen naar de zomer, was dat dit jaar niet het geval. Corendon, TUI fly en easyJet vonden dat schadelijk, dubieus en onaanvaardbaar, zo stelden zij in een brief aan Schiphol. Vandaag heeft de rechtbank beoordeeld dat deze vluchten ten onrechte niet zijn doorgeschoven naar de zomer. De slots moeten binnen 24 uur na de uitspraak worden overgeheveld.

Schiphol laat als reactie weten: “We respecteren de uitspraak van de rechter en gaan de capaciteit beschikbaar stellen. We zullen alles op alles zetten om de vluchten zo goed mogelijk te accommoderen in de drukke vakantieperiode.”

Volgend week volgt de motivering van de rechtbank.

Lees hier het artikel over de slots uit TravelPro nummer 10.

 

 

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Jacco Tas treedt toe tot de directie van Thomas Cook

Volgende bericht

Irritante gast

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.