CoronavirusNieuws

Rechtszaak om reisadviezen: “Alleen als er significante wijziging is van het beleid annuleren we de zitting”

Deel dit artikel

Joshua van Eijndhoven (oprichter en managing director) van Voja Travel, dat het initiatief nam tot een rechtszaak tegen de Nederlandse Staat, laat weten dat de (bij de rechtszaak aangesloten) reisorganisaties eerst beleidswijziging willen zien en dan pas geloven. Daarmee gaat het kort geding vooralsnog door, zoals gepland op 16 november in Den Haag, ondanks dat veel wijzigingen van reisadviezen in de lijn der verwachting liggen.

“We horen al heel lang beloftes en toezeggingen vanuit BuZa en de regering. Ook in mei werd ons voorgehouden dat het vaccinatiebewijs reizen mogelijk zou maken en dat er op basis van de feitelijke situatie steeds meer landen op geel zouden komen. Dergelijke toezeggingen zijn niet nieuw”, aldus Van Eijndhoven, die tevens laat weten tevreden met de nieuwe standpunten van het ECDC die nu dezelfde standpunten inneemt als de reisorganisaties al sinds begin september, namelijk ‘gevaccineerd kun je veilig reizen, dus gele reisadviezen voor gevaccineerden of mensen die hersteld zijn’.

Inmiddels heeft ook de Tweede Kamer de regering opgeroepen beleid te wijzigen bij wege van de motie Paternotte. Van Eijndhoven: “De reisorganisaties krijgen dus steeds meer bijval. Maar het beleid ís nog niet gewijzigd. En dat terwijl elke dag telt voor veel van de (72) aangesloten reisorganisaties. Vooral die aanbieders die geen Europese bestemmingen aanbieden. Daarom geldt dat alleen als er significante wijziging is van het beleid, dat wil zeggen, geel reisadvies voor gevaccineerden, dat we dan de zitting annuleren.”


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Vuelandia zoekt IATA medewerker

Volgende bericht

Epische comeback?

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.