Nieuws

Recordaantal passagiers voor Rotterdam The Hague Airport

Deel dit artikel

Het aantal passagiers dat in juli 2022 vloog via Rotterdam The Hague Airport was een record in de historie van de luchthaven. Dit waren in juli (commercieel vliegverkeer) 314.127 passagiers (+15% ten opzichte van het vorige record).

Het vorige record was in augustus 2019 met 273.739 passagiers in een maand. Dat blijkt uit de maandrapportage juli van Rotterdam The Hague Airport. Deze cijfers worden iedere maand op de website gepubliceerd.

Cijfers
Uit de cijfers blijkt ook dat het aantal vertraagde, binnenkomende vluchten tussen 23.00 – 01.00 uur hoger is dan normaal. Er zijn honderd van dit soort vluchten geweest. Bovenop dit cijfer zijn er 96 spoedeisende vluchten in de nacht met de trauma- en/of politiehelikopter geweest. En vier positievluchten in de vroege ochtend. Ter vergelijk waren er in juli 2019 (precorona jaar) 86 nachtvluchten en 62 spoedeisende nachtvluchten. Dit hogere aantal is te wijten aan meer vertraagde landingen tussen 23.00 – 24.00 uur door operationele vertragingen op luchthavens in Europa, maar ook door vertraging in vertrektijd. Ook lag het aantal vluchten van de traumaheli dit jaar in juli hoger in de nacht.

Commercieel vliegverkeer
Het commercieel vliegverkeer is gelijk aan 2019. In de maanden mei, juni en juli 2022 waren dit in totaal 5453 vluchten (lijn- en vakantievluchten). In 2019 waren dat in dezelfde periode 5469 vluchten.

Verwachting
Ook in augustus verwacht RTHA boven de 300.000 passagiers uit te komen met dagelijks zo’n 72 vluchten van en naar Rotterdam The Hague Airport.

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Airtrade en AERTICKET breiden samenwerking verder uit

Volgende bericht

Calamiteit vastgesteld voor bosbranden Duitsland

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.