Nieuws

Reisadvies Spanje (Catalonië) gewijzigd

Deel dit artikel

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft deze week het reisadvies van Spanje aangepast. Reden hiervoor zijn de manifestaties en stakingen in Catalonië. Ook landen als de Verenigde Staten, Groot Brittannië, België en Frankrijk raden reizigers aan goed op te letten.

Op Nederland wereldwijd staat in het advies: “In oktober kunnen er in Catalonië manifestaties, stakingen en blokkades zijn van toegangswegen en bijvoorbeeld het openbaar vervoer en luchthavens. Dit kan reizen in de regio moeilijk maken. Op sommige plekken in de grote steden, zoals onder andere Barcelona, Gerona en Tarragona, vinden confrontaties plaats met de politie. Mijd deze plekken en volg de actualiteiten.”

De afgelopen dagen gingen duizenden mensen de straat op in de steden Barcelona, Girona en Tarragona. Bij de demonstraties kwam het vaak tot gevechten met de politie. De Spaanse politie heeft vanwege de ongeregeldheden zo’n 2000 extra agenten naar Catalonië gestuurd, meldt onder andere de NOS. De bonden, die voor de onafhankelijkheid van Catalonië zijn, hebben de Catalanen opgeroepen de straat op te gaan om te protesteren tegen de veroordeling van separatistenleiders.

Author


Deel dit artikel

1 Comment

  1. Fernando
    22 oktober 2019 at 10:52

    Ja, en vergeet niet de miljoenen pro-spaanse catalanen die tegen onafhankelijkheid zijn en door de lokale catalaanse regering opzij worden geschoven.

Vorige bericht

Oceania Cruises: Nederland de sterkst groeiende markt in de Benelux

Volgende bericht

Lees TravelPro 42 van 18 oktober 2019 online

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.