Het Ministerie van Buitenlandse Zaken past het reisadvies voor Tunesië vooralsnog niet aan naar aanleiding van de aanslagen die vandaag plaatsvonden in Tunesië, maar attendeert Nederlandse reizigers in het land er in een update die vanmiddag is geplaatst op om contact te houden met reisorganisatie en/of familie.

‘Er zijn berichten over aanslagen in de hoofdstad Tunis. Bent u in Tunis? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de instructies op van de lokale autoriteiten. Bent u in Tunis met een georganiseerde reis? Houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, of via Twitter @247BZ’, zo laat het ministerie weten op haar website.

Het reisadvies naar Tunesië werd in april vorig jaar verder versoepeld. Waar de populaire kuststrook van het mediterrane land sinds 2017 al weer op veilig stond, geldt sinds ruim een jaar voor vrijwel het gehele centrale en noordelijke binnenland de veilige adviescode geel. Dat is ook vandaag de dag nog het geval. De aanslagen van vandaag waren zeer waarschijnlijk niet gericht tegen toeristen, maar vonden plaats bij een politieauto en een gebouw van de veiligheidsinstellingen van het land. Over enkele maanden vinden er verkiezingen plaats in Tunesië.