CoronavirusNieuws

Reisadvies voor Griekenland per 1 juli versoepeld naar ‘geel’

Het reisadvies voor Griekenland wordt op 1 juli versoepeld van ‘oranje’ naar ‘geel’. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd aan ons zustermagazine TravMagazine.

Per 15 juni is het reisadvies voor een eerste pluk Europese landen versoepeld, Griekenland stond op de tweede lijst van landen waar vakantie mogelijk zou worden zodra de grens openging. Deze landen moesten nog besluiten wanneer Nederlandse toeristen weer zouden worden toegelaten. Algemeen werd ervan uitgegaan dat de datum tussen half juni en 5 juli zou liggen.

“Griekenland heeft aangekondigd dat per 1 juli (Nederlandse) toeristen weer het land kunnen inreizen. Dat betekent inderdaad dat op 1 juli het reisadvies voor Griekenland op geel gaat”, aldus een woordvoerster van Buitenlandse Zaken. Vanaf 1 juli zullen alle Griekse internationale vliegvelden (dus ook op de eilanden) opengaan voor toeristen. Vanaf dat moment zullen onder binnenkomende reizigers, ongeacht herkomst, steekproefsgewijs testen worden afgenomen bij een klein aantal personen, meldt het ministerie.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

1 Comment

  1. Jacobs
    29 juni 2020 at 15:32

    Staan de Balkan Landen nu ook op deze ‘2e lijst?’ Kan iemand me dat vertellen?

Vorige bericht

RIU luidt zomerseizoen in met heropening van 54 hotels

Volgende bericht

Jamaica: vier, train en maak kans op een studiereisplek

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."