Nieuws

Reisadviezen Duitsland, Italië en Oostenrijk naar geel?

Haagse bronnen melden dat de reisadviezen van Duitsland, Italië en Oostenrijk waarschijnlijk naar geel worden bijgesteld, dat schrijft De Telegraaf. Normaliter wordt er bij het realiseren van de reisadviezen gekeken naar de ECDC-lijst, hoe de grafiek van het aantal positief geteste mensen eruit ziet en in hoeverre er sprake is van een virusvariant op een bestemming. 

‘s Maandags wordt er in Den Haag gesproken over de reisadviezen, waarop Buitenlandse Zaken in overleg gaat met het RIVM. Deze adviseert vervolgens, waarop aan het eind van de week de gewijzigde reisadviezen worden gecommuniceerd. Ook zou er niet worden gekeken naar het versoepelen van reisadviezen wanneer het tweewekelijks gemiddeld aantal besmettingen per 100.000 inwoners niet onder de 150 ligt. Voor Italië ligt dat gemiddelde op dit moment rond de 66.  In Duitsland ligt dat gemiddelde nog lager, namelijk rond de 61.

 

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Protest in Venetië tegen 'de arrogante terugkeer van drijvende flats'

Volgende bericht

Corendon Mangrove Beach Resort onderdeel van Curio Collection by Hilton

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.