Het Minister van Buitenlandse Zaken hebben het reisadvies voor zowel Finland als de ‘oranje’ regio Porto in Portugal versoepeld naar ‘geel’.

“Finland laat weer (toeristische) reizigers toe. De in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven. De lokale maatregelen die genomen waren tegen de verspreiding van het coronavirus zijn ook versoepeld. Daarom is de kleurcode van het land aangepast van ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) naar ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s).”

Finland laat weer (toeristische) reizigers toe. De in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven. De lokale maatregelen die genomen waren tegen de verspreiding van het coronavirus zijn ook versoepeld. Daarom is de kleurcode van het land aangepast van ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) naar ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s). Reizigers kunnen weer op vakantie naar Finland.”

Regio’s Portugal
Het aantal besmettingen van het coronavirus in de regio rondom Porto (Portugal Norte) is stabiel. De kleur van deze regio is daarom aangepast van ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) naar ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s). In de regio Lissabon (Lisboa e Vale do Tejo) is er nog steeds een lokale uitbraak van het coronavirus en blijft het reisadvies ‘oranje’. Als reizigers vanuit de regio Lissabon terugkomen in Nederland is het dringende advies van BuZa/RIVM om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.