CoronavirusNieuws

Reisadviezen gewijzigd: ook Thailand en Rwanda naar geel

Deel dit artikel

De reisadviezen van Finland, Ierland, Malta, Portugal (inclusief de Azoren en Madeira), de Noord-Egeïsche eilanden, Zuid-Egeïsche eilanden, Ionische eilanden, de Balearen en Canarische eilanden, Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Rwanda en Thailand zijn vannacht door het ministerie van Buitenlandse Zaken versoepeld naar geel. Die van Saba en Sint Eustatius naar groen.

Grote verrassingen tussen de gewijzigde reisadviezen zijn de naar geel gewijzigde reisadviezen van Thailand en Rwanda. Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat hierover weten dat het kabinet de zogenaamde veilige landen lijst van de Europese Unie volgt. De landen stonden dan ook al wel op de lijst van veilige landen met laag COVID-19-risico buiten de EU die Nederland zelf bijhoudt.

Lees ook: Versoepeling reisadviezen Aruba, Curacao, St. Maarten, St. Eustatius en Saba aanstaande.

Er wordt gesproken over een stap in de goede richting. Maar benadrukt dat het niet zo is dat reizigers uit Nederland in deze landen geen enkel risico lopen. Het is én blijft belangrijk dat die zich heel goed voorbereiden op de reis en zich ook tijdens hun verblijf en bij terugkeer op de hoogte houden van de ontwikkelingen. De situatie in een land kan immers snel veranderen.

Lees ook: Reisadvies Bonaire vanaf 19 mei op geel.

Buitenlandse Zaken zegt dat het kan zijn dat landen met de kleurcode groen en geel zelf besluiten om inreisbeperkingen in te stellen voor mensen die vanuit het buitenland komen. Bijvoorbeeld een negatieve test of quarantaine-verplichting. Als landen geen Nederlandse toeristen toelaten, blijven ze oranje. Alle relevante informatie daarover staat gepubliceerd op de website wijsopreis.nl en in de reisapp van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De resterende Europese landen blijven vooralsnog op kleurcode oranje staan, omdat ze COVID hoogrisicogebied zijn en de kans op besmetting daar groot is. Het kabinet blijft reizen naar deze landen sterk afraden.


Deel dit artikel
Vorige bericht

TAT’s Travel Podcast: PCR-testen controleren?, ‘d-reizen’ € 2 miljoen, persconferentie, reisadviezen

Volgende bericht

Disneyland Paris gaat 17 juni 2021 weer open

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.