Reisagenten die op diverse websites reizen van alltours verkopen met kortingen oplopend tot wel 7% zijn verleden tijd. “Dat is tegen ons basisprincipe, de reizen van alltours moeten in alle distributiekanalen dezelfde prijs hebben.  Wij zijn van mening en vinden het niet meer dan fair tegenover onze andere partners en klanten dat een reis van alltours altijd voor dezelfde prijs wordt aangeboden, ongeacht op welke wijze en via welk distributiekanaal de reis geboekt wordt”, aldus Aquilin Schömig, directeur Sales & Marketing van alltours.

[poll id=”53″]

Dit punt is in de agentuurovereenkomst met de reisagent duidelijk afgesproken en vastgelegd. Elke reisagent is verplicht de reizen van alltours te verkopen volgens de gepubliceerde gidsprijzen en geen korting te geven op deze prijzen. Met de betreffende reisagenten is alltours een dialoog aangegaan en verzocht, met verwijzing naar het betreffende artikel in de agentuurovereenkomst, geen korting meer te geven. Alle reisagenten, op een na en waarvan de agentuurovereenkomst per 31 oktober 2011 is opgezegd, hebben zich bereid verklaard hiermee te stoppen en zich, ook in de toekomst, te houden aan het contract en geen korting meer te geven op alltours reizen.

In de gesprekken is ook duidelijk gebleken dat de reisagenten zich, door de toenemende druk van de concurrentie, gedwongen voelden om ook reizen met korting aan te bieden. Aquilin Schömig: “ het verlies aan inkomsten door korting te geven komt alleen voor rekening van de reisagent en is een neerwaartse spiraal. alltours gelooft in en staat voor 100% achter de reisagent en biedt hen een prijstransparant, fair en loyaal bedrijfsmodel aan. Wij zijn er van overtuigd dat deze openheid en duidelijkheid, in combinatie met een uitstekende commissie, belangrijke aspecten zijn voor onze partners om met ons zaken te doen. Bovendien biedt alltours haar partners in business een zeer concurrerend, op de Nederlandse markt afgestemd, product met een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding, een afwijkend seizoensmodel waarbij de korte schoolvakanties bijna altijd in het laag- of tussenseizoen vallen en vaste lage kinderprijzen”.