Nieuws

Reisagenten enthousiast over Belize-event in het Burgers’ Zoo

Deel dit artikel

Belize Tourism Board hield afgelopen zondag een succesvolle eerste editie van het ‘Ontdek Belize’ reisagentenevent in dierentuin Burgers’ Zoo in Arnhem. “Het was een mooie zonnige zondag waar wij onder andere de mangrove hebben ontdekt in Burgers’ Zoo. Wij waanden ons echt even in Belize”, zegt Astrid Bouhuys (Travel Counsellor).

De reisagenten en hun familie – in totaal meer dan 120 mensen – hadden de mogelijkheid om het park vanaf 9.00 uur te bezoeken. Burgers’ Zoo opende vorig jaar augustus de deuren van de grootste overdekte mangrove ter wereld. De mangrove is compleet geïnspireerd op de mangroves aan de kust van Belize. De reisagenten konden tijdens dit event een bijzonder en belangrijk onderdeel van de natuur en ecosysteem van Belize ontdekken en ervaren. “We kijken terug op een succesvolle editie van het ‘Ontdek Belize’ event waar we de reisagenten en hun familie een mooie dag hebben bezorgd en tegelijkertijd Belize hebben kunnen laten ervaren. Belize is op deze manier dichterbij dan je denk”,  aldus Sander Langeveld, Belize Tourism Board. Ook de aanwezige reisagenten waren lovend over dit bijzondere en unieke event.

Langeveld: “Er komen steeds meer positieve feedback van touroperators, agenten en consumenten over de bestemming Belize. Ook de statistieken van de bestemming zien er positief uit. De reizigersaantallen uit Nederland nemen jaar over jaar toe. Vorig jaar is afgesloten met een groei significante groei uit Nederland: 32%. De Belize Tourism Board rolt voor komend jaar opnieuw verschillende campagnes uit om de Nederlandse reisindustrie en reizigers te enthousiasmeren en inspireren.”

Over Belize
Belize een land van prachtige schoonheid en rijke cultuur gelegen aan het Caribische zee maar dat tegelijkertijd ook grenst aan Mexico en Guatemala. Belize is het enige Engelssprekende land in Midden-Amerika met historische banden met vroegere Britse kolonies in het Caribisch gebied. Het is de thuisbasis van diverse hardwerkende culturen die met hun unieke rijke tradities de pijler vormen voor de toeristische industrie. Belize is een smeltkroes van cultuur en geschiedenis. De mogelijkheden in Belize zijn divers en uitzonderlijk. Hoewel het land klein is in grootte, heeft het land heel veel te bieden op het gebeid van natuur en cultuur. Belize heeft het langste Barrier Reef van het westelijk halfrond met natuurlijk de prachtige en beroemde Great Blue Hole. Maar ook de weelderige tropische regenwouden, talrijke watervallen, rivieren, grotten en witte zandstranden overspoeld door natuurblauw wateren maken Belize tot een veelzijdige bestemming. De verschillende oude Mayasteden in heel Belize vormen een link naar het verleden van het land en de bewoners. Ben je geïnteresseerd in jungle trails, bounty eilanden, ondergrondse grotten verkennen, de hoogste Maya-tempel beklimmen, snorkelen in blauwe wateren, genieten van de uitstekende keuken en de warmte van de vriendelijke mensen of ontspannen onder wuivende palmbomen langs de parelwitte zandstranden dan biedt Belize u de perfecte vakantie. De bestemming biedt de mogelijkheid om een echt paradijs te ontdekken. Ontdek Belize en ga naar  www.ontdekbelize.nl voor meer informatie.

 

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Atout France lanceert Nederlandstalige site voor zakenreiziger

Volgende bericht

Update - St. Maarten: wat is er wel en niet open?

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."