Nieuws

Reisondernemer liet klanten illegaal gokken op voetbalwedstrijden…

Een reisondernemer heeft een werkstraf gekregen, omdat hij klanten illegaal liet gokken op voetbalwedstrijden. Dat gebeurde na sluitingstijd in een ruimte aan de achterkant van zijn reisbureau aan de Hooghuisstraat in Oss.

In de rechtbank liet de 47-jarige man weten dat hij met het aanbieden van illegaal gokken was begonnen, omdat hij de huur niet meer kon betalen. Hij liep tegen de lamp doordat politieagenten nog licht zagen branden in het reisbureau na 21.00 uur en er meerdere personen aanwezig waren, iets dat in de gemeente niet is toegestaan.

“Ik had die apparatuur die maand tweedehands gekocht”, verklaarde verdachte. “Dat was de periode dat het met mijn reisbureau de verkeerde kant op ging”, zo tekende het Brabants Dagblad op.

Hoewel de reisondernemer aangaf dat er pas enkele maanden werd gegokt en dat alleen vrienden mochten gokken, geloofde de rechter zijn verhaal niet. Hij veroordeelde hem dan ook voor het twee jaar lang bezitten en exploiteren van de ‘gokkasten’.  Uiteindelijk kreeg hij een werkstraf van 80 uur, terwijl het Openbaar Ministerie ook had overwogen om hem alle ‘criminele’ winst die hij mogelijk zou hebben gemaakt met de gok-apparatuur af te pakken.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Vertrouwen consument verbetert

Volgende bericht

Thomas Cook België stopt met wintersport, Thomas Cook Nederland niet

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.