CoronavirusNieuws

Reisorganisatie srprs.me hanteert 2G-beleid

Deel dit artikel

Verrassingsreisaanbieder srprs.me hanteert als eerste reisorganisatie een 2G-beleid. De organisatie biedt alleen nog reizen aan voor reizigers die volledig gevaccineerd zijn of een herstelbewijs hebben.

“Landen scherpen in rap tempo hun maatregelen en inreisbeperkingen aan. Ons concept is simpelweg niet goed uit te voeren voor mensen die niet voldoen aan het 2G-beleid” zegt Symen Jansma, CEO van srprs.me. “Bij srprs.me boek je een reis met je bestemming als verrassing. Maar wie niet gevaccineerd is en geen herstelbewijs heeft, wordt steeds lastiger te verrassen.”

“In steeds meer landen kun je openbare ruimtes alleen nog maar betreden als je voldoet aan de 2G-regel. Reizigers die niet gevaccineerd of hersteld zijn, lopen dus het risico om door ons naar een stad gestuurd te worden waar ze nergens naar binnen mogen. Dat kan natuurlijk niet, maar andersom kunnen wij onze reizen ook niet volledig aanpassen aan de reiziger; dan blijft er geen verrassing meer over. Zodoende hebben we besloten om een 2G-beleid te hanteren”, aldus Jansma.

Naast de verschillende maatregelen op de bestemmingen zelf, maken ook de inreisbeperkingen het lastig om reizigers op pad te sturen. De organisatie hoopt dat er snel een eenduidig, Europees beleid komt. “Het is op dit moment een wirwar van maatregelen en beperkingen. Ieder land hanteert eigen regels om in te mogen reizen. Het is dagelijks schakelen om te kijken waar we onze reizigers heen kunnen sturen. Dat doen we natuurlijk graag – en het scheelt de reiziger zelf ook een hoop uitzoekwerk – maar we zouden ontzettend veel baat hebben bij een overkoepelend beleid. Dat geldt denk ik niet alleen voor ons, maar voor de hele reisbranche.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

EU wil vliegverkeer uit zuidelijk Afrika stopzetten vanwege nieuwe coronavariant

Volgende bericht

De Jonge: vluchtverbod op vluchten vanuit zuidelijk Afrika

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.